Droog…

Het is ook nooit goed bij die boeren. Ons haardhout willen we zo droog mogelijk, maar dat geldt niet voor de tuin. De tuin is bij fruittelers wat anderen een boomgaard zouden noemen. In onze tuin staan tienduizenden perenbomen momenteel te verdrogen. Daar begin je dus niets met een gieter. Toch moet er water op. De haspel is weken geleden al de tuin in gerold. Net als de beregeningsbuizen stuk voor stuk in de tuin zijn gelegd. Niet voor niets, want het is nog steeds droog. Nu staan de dagen in het teken van water. De wekker staat vroeg om het beregenen te starten en in de avond wordt ook regelmatig even de tuin in gelopen om te zien of alles goed draait. Het zou de rustige tijd moeten zijn… De eerste regendagen zijn inmiddels zichtbaar in de weersvoorspellingen. Het lijkt samen te vallen met de start van de zomervakantie. Vier kinderen thuis. Niet naar buiten, want het regent. Zoals ik al zei; het is bij de boeren nooit goed.