Adopteer je eigen fruitboom

Adopteer bij ons je eigen appel- of perenboom! Je boom krijgt jouw naam en staat gewoon bij ons in de tuin. Wij verzorgen je boom goed en geheel volgens de biologische teeltwijze. We staan daarvoor onder strenge controle van SKAL. Sinds september 2023 zijn we officieel skal gecertificeerd en hebben het  keurmerk BIO ontvangen, maar ook daarna zullen we strak gecontroleerd worden. Als adoptieboer houden we je op de hoogte van het wel en wee in de fruittuin door een aantal keer een mail te sturen. Je bent meerdere keren welkom maar natuurlijk vooral in de oogst. Zo kun je je eigen fruit komen plukken. Er is keuze uit onderstaande soorten. Adopteren kost per jaar 30 euro. Interesse? Stuur een mail naar info@vanderaarde.nl

Voor adoptiebomen geldt dat je uit al deze bomen kan kiezen zo lang de voorraad strekt. Niet alle rassen zijn in de automaat te vinden. Dat kan zijn omdat de bomen nog moeten produceren of omdat de voorraad op is.

Appelsoorten:

  • Summercrisp: Dit een zomerappel met een knapperige en smaakvolle bite. Te plukken in de maand augustus.
  • Santana: Dit is een hypoallergene en smaakvolle appel met een fris zure smaak. Te plukken in de maand september. Het wordt ook wel de biologische Elstar genoemd.
  • Wellant: heerlijke appel, beetje zoet. Zeer geschikt om te bakken. Te plukken eind september.

Perenrassen:

  • Doyenne du Comice: Een zachte, zoete en vooral heel sappige peer die in oktober geplukt wordt.
  • Gieser Wildeman: de roodkokende stoofpeer. Kan in oktober en november geplukt worden.